Wil je meer weten over spouwmuurisolatie? In dit artikel vertellen we je meer over wat spouwmuurisolatie is. Belangrijk daarin zijn de voordelen (nadelen zijn er eigenlijk niet). Ook lees je welke soorten er zijn wat spouwmuurisolatie jullie oplevert. Daarnaast vertellen we je waar je op moet letten als jij je woning gaat of laat isoleren d.m.v. spouwmuurisolatie.
Spouwmuurisolatie is isolatie die wordt aangebracht tussen twee muren. Dit zijn de binnenmuur en de buitenmuur. Tussen deze twee muren is (vooral bij woningen gebouwd tussen 1920 en 1975) een open, niet opgevulde ruimte. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de warmte binnenshuis blijft en de kou buiten. Dit is natuurlijk vooral in de winter belangrijk. Spouwmuurisolatie levert je dus veel wooncomfort op en belangrijker nog: lagere stookkosten! Spouwmuurisolatie is van de vier woningisolatie-methodes (spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en bodemisolatie) veelal de meest effectieve en daarmee ook de meest toegepaste vorm van na-isolatie.
Spouwmuurisolatie is naast energie- en kostenbesparend ook goed voor het milieu. Hoe minder je verstookt, hoe beter het is voor jou, ons en onze kinderen en de omgeving. Daarnaast is spouwmuurisolatie de meest rendabele vorm voor woningisolatie. De terugverdientijd van je investering schommelt veelal tussen de drie en vijf jaar. Je huis laten voorzien van spouwmuurisolatie neemt hooguit een dag werk in beslag.
Spouwmuurisolatie komt voor in diverse soorten en uitvoeringen. De verschillende vormen spouwmuurisolatie zijn in de loop der tijd steeds beter geworden. Uiteraard bestaat dit isolatiemateriaal uit materie die ervoor zorgt dat de warmte niet kan ontsnappen en dat de kou buitenshuis wordt gehouden. Daarnaast zorgt spouwmuurisolatie ervoor dat vocht en tocht niet meer door de muren heen naar binnenkomen. Dit levert dus ook aanzienlijk meer wooncomfort op. Een vochtig en tochtig huis is immers niet prettig en bovendien niet bevorderlijk voor de gezondheid.
Daarnaast zijn er nog andere isolatievormen en -materialen. Deze worden echter beduidend minder toegepast. Denk daarbij aan isolatie door steenwol, vlas, kurk en UF-schuim. Er zijn daarnaast ook isolatiemethodes die in experimentele fases verkeren. Denk daarbij aan toepassing van bijvoorbeeld stro, holle stengels van uitgegroeide gewassen en schimmels.
• Wat levert spouwmuurisolatie op?
• Wat is de beste spouwmuurisolatie?
• Wat zijn de subsidiemogelijkheden?
Op de site van ISOenergy krijg je antwoorden op deze en andere vragen
Ook staan de isolatiespecialisten van ISOenergy voor je klaar met advies en goede raad.
Het rapportcijfer van ISOenergy is een 9! (Klanten vertellen)