NEOpixels

NEOpixels Premium HR Spouwmuurisolatie, de beste isolatie voor in de spouw!

In elke branche waar we actief zijn, selecteren we producten van de hoogste kwaliteit. Zo gebruiken we voor spouwmuurisolatie onder andere NEOpixels. Dit zijn de nieuwste generatie grijze parels van geëxpandeerd polystyreen (EPS), gebouwd op Neopor® van BASF.

Neopixels behoren tot de derde generatie grafietparels. Het begon allemaal met witte HR+ parels in de jaren '70, die werden gebruikt voor spouwmuurisolatie. In 1997 kwam BASF met een innovatieve uitvinding: de grijze grafiet parels. Zo'n 10 jaar geleden werden de eerste grijze HR+++ parels voor spouwmuurisolatie geproduceerd. Inmiddels heeft de naam parels plaatsgemaakt voor NEOpixels, wat staat voor Tripel HR-spouwmuurisolatie.

De toevoeging van grafiet aan de isolatieparels zorgt voor een betere reflectie van koude en warmte. Dit houdt in dat NEOpixels meer dan 20% beter isoleren dan traditionele na-isolatie en dus meer energie besparen. Grafiet reflecteert warmte, waardoor de isolatiewaarde 20% hoger is dan andere isolatiematerialen. Kortom, NEOpixels is het beste product voor spouwmuurisolatie. De NEOpixel is volledig voorzien van grafiet, dus niet alleen een laagje aan de buitenkant, maar ook van binnen is de NEOpixel voorzien van grafiet.

Spouwmuurisolatie NEOpixels   

 

 

 

Spouwmuurisolatie NEOpixels

 

Neofixx : de hightech lijm voor spouwmuurisolatie


Bij spouwmuurisolatie worden NEOpixels en Neofixx als één systeem verwerkt. Neofixx is een hightech lijm die maakt dat er in de spouw een stabiele verbinding ontstaat tussen de NEOpixels. Zo krijgt u een zeer compact, maar damp-open isolatiepakket.

Op de eerste plaats zorgt Neofixx ervoor dat de NEOpixels met elkaar worden verbonden om hun mobiliteit tegen te gaan. Daarnaast bevat Neofixx enkele hightech ingrediënten die de verwerking superieur maken, ook bij lage temperaturen. 

Neofixx is in het laboratorium van onze fabrikant in samenwerking met BASF ontwikkeld en geselecteerd op basis van buitengewone eigenschappen: 

- Neofixx is de enige lijm voor spouwmuurisolatie die voldoet aan Eurobrandklasse E volgens het Europese 
  classificatiesysteem beschreven in NEN EN 13501-1. 
- Neofixx heeft een PH van 7.0 dat houdt in dat er geen aantasting plaatsvindt van de spouwankers.

Spouwmuurisolatie

 

Waarom NEOpixels?

Grafietparels

De toevoeging van grafiet aan de isolatieparels zorgt voor een betere reflectie van koude en warmte. Dit houdt in dat NEOpixels meer dan 20% beter isoleren dan traditionele spouwmuurisolatie en dus meer energie besparen. Daarnaast zorgt de warmte weerkaatsing ervoor dat uw woning merkbaar comfortabeler is. Ook in de zomer wordt de warmte weerkaatst, dit zorgt voor een beduidend koelere woning.

Eigenschappen

Het Komo-certificaat van het systeem NEOpixels met 0.0329 W/mK heeft de laagste Lambda-waarde voor spouwmuurisolatie van Nederland. De laagste Lambda-waarde betekent de hoogste isolatiewaarde. Neopixels isoleren meer dan 20 % beter dan traditionele na-isolatie en besparen dus meer energie. Ze verbeteren daarnaast de geluidsisolatie, zijn waterbestendig en hebben een lange levensduur. Kortom, een ideaal product voor spouwmuurisolatie!

Voordelen op een rij

 • Uitermate geschikt voor toepassingen waar de ruimte krap is (spouwmuur);
 • Naadloos aansluitende spouwmuurisolatie;
 • Waterafstotend;
 • Maatvast;
 • Milieuvriendelijk vanwege de hoge eco-efficiëntie;
 • Hoge weerstand tegen veroudering en verrotting;
 • Gemakkelijk te recyclen, zonder veel energie;
 • NEOpixels bevatten geen roet;
 • NEOpixels bevatten grafiet wat zorgt voor warmtereflectie;
 • Damp-open systeem;
 • Zeer hoge isolatiewaarde;
 • 10 jaar garantie!

Onze werkimpressie